söndag 16 oktober 2011

Att vara vacker.....!

Bloggaren Kissie utan smink
Råkade se lördagens Aftonbladet där det  skriks ut att - "Svenska tuppar massakeras i jakten på fylligare läppar. I en svensk industrilokal trängs 10 000 tuppar i väntan på att få kammen kapad.Den åtråvärda kammen hamnar sedan i svenskars läppar – resten av tuppen mals ner till minkmat". Att gå i klädd i päls - det är fult det - det kan man få fan för av både Djurrättsalliansen och Johan Beck-Friees (veterinärförbundets självutnämnde expert i  allehanda frågor), men att spruta in tuppkam i läppen är uppenbarligen OK. Men jag ska inte bråka på dem - de väljer själva sina strider.
Det finns skäl att utföra läpp-plastik vid tex. medfödda eller förvärvade defekter - men att förstora läpparna för att det utgör något skönhetsideal......!! Jag begriper det inte. Vad är det som gör att kvinnor/&flickor tycker att extrema, stora halvputande läppar är vackert. Vad är det för primitivt behov som tar sig detta uttryck. Jag tror det var Desmond Morris som hävdade att en anledning till att kvinnor målar läpparna är för att de har tappat möjligheten att signalera sexuell tillgänglighet med genitalierna i och med att vi började gå upprätt. Ett par ilsket rött målade läppar har tagit över den signalen. Skulle det möjligen också vara orsaken till läppförstoringen...?
Att privata kirurgiska företag uppskattar modet är kanske inte så konstigt då priserna ligger på allt från 10 - 30 tusen skr.
Nä vackert är det inte......! Stackars kvinnor som sveps med i detta race efter skönhetsideal som styrs av några få.
Ni kvinnor som inte genomfört några plastikoperationer utan är åldersadekvata och naturliga - ni som är er själva - ni är så vackra.........!

 
G.O.M.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar