lördag 24 september 2011

Alla bara bryr sig i sig själva, det är bara jag som bryr sig i mig..........!!!

En släkting besökte Sverige tillsammans med en  bekant. Det här inlägget ska handla om bekantingen som jag hädanefter kallar X. Det visade sig att X hade familj, bland annat en son. Nu när X besökte Sverige ville X köpa en present till sin lilla son (7 år), men frågan var vad? Till sist kom X på att sonen pratat om att äga hund, som skulle lära sig konster, som grabben skulle kunna uppträda med!!! Alltså en hund skall inför skaffas. Kontakt tas med en Enköpingskennel och en veterinär ordnas fram hastigt och lustigt, och hundvalpen 7-8 veckor, byter ägare - stuvas in i en bil och tas ombord på åtta timmars färjetur till sin nya husse som skall ha den till att göra konster.

Liten och gullig - vädjar direkt till våra omvårdnadsinstinkter -
MEN det är en HUND - med samma behov som en stor -
få springa fritt - leka med polarna och nosa dem i häcken - känna sig som
en del av en flock - motionera - ja .... sådant som en hund vill göra
utifrån sina biologiska behov..
SPONTANINKÖPA EN HUNDVALP TILL EN SJU-ÅRING FÖR ATT DENNE SKALL HA DEN TILL ATT GÖRA KONSTER!!!!

Säger som Obelix säger om romarna - "Dom är inte kloka dom där människorna".  Är det så lätt att bara köpa ett liv utan att bry sig i dess framtid. Ser X hunden som ett föremål - utan känslor - troligen.

Hundar har ju blivit accessoarer i den vackra världen. Man har hund inte för att man tycker om den utan för att den passar ens image.  
-Helvete skaa den ha maaat också - vaddå springa omkring och lukta på hundskit - det ee ju ÄÄÄCKLIGT.  
-Vaddå hund, det här är ju en PRYDNADShund, importerad från Polen, kostar skjortan allltsssså, betala 15tusen  för den alltsååå, då kan man ju inte låta den springa runt hur som helst.......
-. Vi tog in den direkt, oooorkar baara inte veterinärbesiktiga den. Dvärgbandmask, va e dee, har jag aldrig hööört taaalas om. Spelar ingen rooooll, den ska baara vara med mig, lilla vovvsepoffsen. Nej du får inte gå på trottoaren då smutsar du ner ditt fina röda tröja som matte köpt till dig för dyra pengar och som matchar min scarf. 
-NEJ du ska inte ner och lukta på den där hunden, den eee ju äääcklig, du ska bara vara med mamsepamse, jääääämnt, alltid.......... 

Hallå........., var är djurens rätt!!!!!  Att ha mink i bur för att göra päls av dem - det är fult - men att hantera en hund som ett ting och inskränka dess levnadsbetingelser till att bäras runt på armen iförd olika plagg  - det är OK -fast bägge utgör accessoarer!!!!!  Den ene efter sin död den andre hela livet. Vad blir det för liv när ägaren tröttnat....!! Nää, Djurens rätt - ta itu med den privata djurmisshandeln som pågår rätt framför näsan på oss. Och Johan Beck-Fries, Veterinärförbundets talesman......, HALLÅ, var är du...........!!!!

G.O.M.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar