måndag 26 november 2012

Svensk demokrati

Var det någon mer än jag som hörde Po Tidholm kåsera i programmet Godmorgon Världen, P1,  Lördagen den 24 november. Vad han framförde var kritik mot Sverige-demokraterna  befogad eller inte , det får ni själva avgöra. Men sedan kom bomben - de som röstat på SD var sådana med sämre utbildning, sådana som gärna kunde lägga av en fjärt offentligt på en fin middag bara för att det var roligt. Frågan var om sådana hade så mycket omdöme som man skulle behöva
ta hänsyn till dem. Med andra ord ska demokratin gälla alla eller bara en del....!!! Uppenbart var att hans åsikter var de som borde vara normgivande i det beslutet.
Man upphör aldrig att förvånas - den kloke "Po" lägger fram en åsikt som är ett större hot mot den svenska demokratin än dem han kritiserar. Jag undrar hur det är ställt med denna Po, har han ingen backspegel alls och kan därmed inte se betydelsen av sina egna åsikter.

Bild: Bengt Bernström bloggar  
http://bengtbernstrom.blogspot.com/p/blogg-info_6.html
Sedan har vi den framtidsinriktade Stefan Löfven som varit med  i spelet om mutor till sydafrika i SAABs JAS-affär. Ställ det mot SD-affären - fyra testosteron-stinna vuxentonåringar som springer runt och viftar med järnrör. Passar definitivt inte för att representera svenska folket i riksdagen - MEN - de (SD) gjorde något åt det. De fick gå. Dessutom utreddes det ordentligt i pressen. Detsamma kan man inte säga om vad Löfven haft för sig - det är ganska tyst.......!! Speciellt från Socialdemokratiska partiet....!! Det är fortfarande skillnad på folk och folk, och tydligen också på parti och parti.

Det är också skillnad på hur sossarna ser på ungdomsarbetslösheten.  Det har visat sig (DN 26 november) att sossarnas försäljning av A-lotter, sker genom telemarketingföretag. Ungdomarna arbetar utan kollektivavtal och blir hemskickade om de inte lyckas sälja. Det är väl det här sossarna menar med att företag utnyttjar ungdomsarbetslösheten, eller......!? Men här sker det för egen vinning inom socialdemokratiska partiet. Ger det Socialdemokratiska partiet 52 miljoner kronor och SSU 41 miljoner så är det OK, fan ta alla andra....!


Jag hör inte till dem som röstat på SD, kommer inte heller att göra det. Men jag kan förstå dom som gör det efter ovanstående fantastiska exempel på svensk demokrati.

G.O.M.

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Notera villkor för användning av bilder från min blogg; tydlig puff i högerspalten. Gäller Löfven-bilden.
  mvh

  SvaraRadera
 2. Beklagar Bengt - såg inte din "puff". Blev bara så glad för en så perfekt bild så jag rusade åstad. Det skedda stämmer mig till eftertanke att vara mer noggrann med angivande av källan även när det gäller den här typen av bilder.
  Jag har korrigerat på min blogg efter dina önskemål och hoppas jag får återkomma vid något annat tillfälle och hämta någon "super"-bild.
  Ha det bra
  G.O.M.

  SvaraRadera
 3. Håller med Grumpy!
  Suzanne

  SvaraRadera