lördag 17 november 2012

Moralpolis

Banker som nya tidens moralpoliser. Visst är det fantastiskt att banker säger upp kunder som har en i deras ögon omoralisk verksamhet. Läst i Dagens Nyheter av den 13 november.
Har man en verksamhet som handlar om försäljning av skräckfilm, porr eller annan i bankernas ögon anstötlig verksamhet så är man i deras ögon - icke önskvärd. Spelar ingen roll att verksamheten är laglig - bankerna - moralens självpåtagna väktare - tar beslutet att detta vill vi inte serva. Det roliga i kråksången är att under morgonens eko uttalade sig en bankman att stora företag som hade en mer diversifierad verksamhet där bara en del kunde anses omoralisk behövde inte oroa sig. I klartext, kunder som betyder stora intäkter för bankerna kan göra som de vill. Här kan vi snacka om bristande konsekvens och dålig moral. Bofors och annan krigsindustri är helt ok - det används ju bara för att döda folk - medan ett företag som säljer skräckfilm - usch, så gräsligt otrevligt.
Hmmmm....., undrar hur de ser på företag som snabbt höjer räntan så fort riksbanken höjer den och inte sänker den när riksbanken gör det, och som ger cheferna höga bonusar, som tar betalt för tjänster som egentligen inte betyder någon kostnad för dem, som drar in allt mer av sin service, som kräver hög ränta på utlånade pengar och noll-ränta på inlånade. Vad var det dessa företag hette.....? Jovisst ja, banker var det..... .

Nu över till något helt annat - På tal om att årets influensa kan vara en typ av svininfluensa:


G.O.M.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar