söndag 13 november 2011

Vår verksamhet är säker, den är kvalitetssäkrad....


Glömd dammsugare orsakade brand på Ringhals

Fantastiskt någon glömmer ett så yttepytt litet föremål som en dammsugare och hela Ringhals kärnkraftverk  stoppar upp till en kostnad av 1.8 miljarder kronor. Det är ju sååååå lätt att glömma dammsugare, det vet vi ju alla.....!!!!!
Vad är det dom håller på med?? Har dom hört talas om kvalitetssäkring - den är till för att sådant här inte ska hända. När något är så känsligt som en kärnreaktor trodde jag att de 
hade kontroll på allt som tas in och räknar av det mot det som tas ut - lite grann som man gör vid en kirurgisk operation. I alla fall att man avsynar viktiga utrymmen innan man kör igång. Men tydligen inte. Låt oss skylla på den mänskliga 
faktorn - det är någon montör eller städare som har orsakat det hela - det vet man ju hur sådana är - en sak är säker det är inte ledningens fel. Nääääääääää, absolut inte - de har ju sagt till att det ska vara kvalitetssäkrat - och då blir det ju det....!!!! Hmmmm...., min erfarenhet är att missar personal i kvalitetssäkringen så beror det på att ledningen inte fått fram budskapet - och det beror inte på personalen. 

Det känns ju tryggt att en verksamhet som kärnkraften, med den destruktiva konsekvens som finns inbyggd vid misstag, uppvisar denna brist på säkerhet. 
Visst är det professionellt? 
Kostnaden 1.8 miljarder är skitsamma, det lägger dom ju på elpriset. Eller vad tror du....?


G.O.M.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar