lördag 30 maj 2015

HYCKLERI.....!!!

På Socialdemokraternas kongress vill flera motionärer skriva in jämn könsfördelning i partiets
Bild från http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?
programid=83&artikel=6177955
stadgar. 
10 motioner från olika arbetarkommuner runt om i landet skriver om kvinnor som utsätts för sexism i det politiska arbetet och om en ojämn könsfördelning. Motionerna vill att alla partidistrikt ska ta fram handlingsplaner för partiets jämställdhetsarbete ute i arbetarkommunerna. De vill dessutom skriva in i partiets stadgar att det ska vara jämn könsrepresentation - i alla partiets forum. Men en sådan stadgeändring vill partistyrelsen inte ha, dom säger nej, trots att partiet vill ha kvotering till bolagsstyrelser. Näringsminister Mikael Damberg förklarar varför:
– De får naturligtvis motionera, men jag tycker att de har fel. För det handlar om att uppnå resultat och uppnår man resultat utan stadgeförändrar så tycker jag att det är bättre. Han motiverar det vidare med att det vore olyckligt och att det i nästa steg riskerar att bli krav på representation efter ålder eller etnicitet i stadgarna. Men vaddå, det är ju precis vad dom förordar för företagen. Vidare tycker vår näringsminister att partie tmed trovärdigheten i behåll ändå kan kräva jämställda styrelser i näringslivet, trots att man inte vill ändra sina egna stadgar. – Det handlar ju om vad man uppnår. Om man inte förändrar verkligheten då måste man jobba med stadgar eller regler. Om man däremot från näringslivet sida, eller som socialdemokraterna i det här fallet, uppnår jämn könsfördelning, behöver man ju inte tvingande regler. Då visar man ju att man tar det här på allvar. Vaaaaa......, vem ska bedöma att det man uppnått rätt nivå - uppenbarligen Socialdemokraterna.
Bild från http://www.expressen.se/nyheter/kvoteringskravet--
mot-stefan-lofven/
Vilket otroligt skitsnack - Vad dom egentligen säger är  - Det ska gälla alla andra men inte oss för vi är så bra ändå - säger vem då? Dom själva....!! Men tydligen tycker inte alla inom partiet det eftersom det motionerats om regeländring. Men som det sägs i den av mig älskade och ofta citerade Georg Orwells "Animal farm", den svenska utgåvan "Djurens Gård"    -"Vissa är mer jämlika än andra".
Läs den - den är riktigt underhållande - precis som verklighetens politiker. Du hittar den HÄR för bara 44.-skr. (det är den värd).

G.O.M.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar