söndag 20 september 2015

Nog är det bra konstigt att högt uppsatta personer inbillar sig att de står över lag och ordning - och dessutom kommer undan med det....!!!

Bilden sägs föreställa - Saudiarabiens 1e sekreterare vid deras ambassad
i Indien Majed Hassan Ashoor - och är hämtad från http://www.ibnlive.com/
1:e sekreteraren vid Saudiarabiens ambassad i Indien (Delhi) hette Majed Hassan Ashoor. Han anklagades för upprepad våldtäkt av sina två Nepalesiska hembiträden. Uppenbarligen ingick dessa två i vad 1:e sekreterarens  undfägnade sig själv och sina gäster med. Kvinnorna, som kom från Morang och Banglung distriktet i Nepal, och gästarbetade i Indien, räddades av den lokala polisen under en razzia  i Gurgaon i början av förra veckan. Under ett första förhör angav kvinnorna att de hållits instängda och våldtagits ett flertal gånger. De berättade att det inte bara var lägenhets-innehavaren som våldtog och torterade dem (tvingade dem till "onaturligt sex"), utan även familjens gäster deltog i de sexuella övergreppen vid flera tillfällen. Polisen samt medicinska rapporter bekräftar utförda våldtäkter. 
Saudiarabiens ambassadör i Indien Saud Mohammed Alsati kallades till det indiska utrikesministeriet som begärde att den anklagade diplomaten skulle låta sig höras om anklagelsen och hjälpa polisen i Gurgaon, där våldtäkterna utförts, att utreda fallet. Istället valde Saudiarabien att kalla hem sin 1:e sekreterare. Eftersom han som diplomat åtnjuter immunitet och straff-frihet för sig och sin familj enligt Wien konventionen för Diplomatiska relationer 1961 så behöver varken han eller Saudiarabiens ambassad ta något ansvar för det inträffade. Så den fine herren tog sin familj och flög hem från Indien till Saudiarabien, via staten Bahrain, i tisdags denna vecka (v 38). 
Samtidigt passade den Saudiarabiska ambassadören på att framföra ett klagomål till det Indiska utrikesministeriet över att den indiska polisen genomfört en razzia i en lägenhet som tillhörde en av deras diplomater.
Visst får man förtroende för länder vars representanter beter sig på detta vis, ändå värre är att man inbillar sig att det speglar landets/folkets  moral och kultur - vilket det ju inte behöver göra. 
Mer att läsa finns här..
G.O.M.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar