lördag 21 mars 2015

Vill gnälla lite till...!

Bilde från: http://www.quotessays.com/
diplomacy.html
Jo det här med Margot. Hon förnekat ju att ha gjort något dumt, endast fungerat som den globala ljusspridaren och förmedlat demokrati och den enda rätta synen på humanitet. Visst jag håller med henne i att- Saudiarabien inte är världens mest demokratiska land och inte heller har särskilt humant sätt att se på människan. Men jag hävdar fortfarande att det inte anståren utrikesminister att uttala sin kritik mot ett land så odiplomatiskt som hon gjort. Jag tror vi totalt tappat vår möjlighet att påverka Saudiarabien, och även andra länder inom den sfären, mot det som vi anser är mänskliga rättigheter och demokrati. Nu har ju Saudierna förklarat sina skäl till att de tagit hem sin ambassadör - nämligen att de ser det som ett påhopp inte bara på en suverän stat utan även på Islam. Flera andra arabländer stöttar detta påstående. Vad Margot inte verkade förstå när hon yttrade sig om landet och vad hon  fortfarande inte förstår, är att Saudiarabierna grundar sina lagar på Sharialagarna, dvs på Koranen. Margots anklagelser riktas, som araberna ser det, alltså inte enbart mot Saudiarabien utan även mot Sharia-lagarna och därmed mot
Bild från: http://roland-bjurstrom.blogspot.se
/2010_07_01_archive.html
Koranen och Muhammed.  Det spelar sedan ingen roll hur mycket Margot än säger att "hon inte avsett Islam" - det är ju just Islam hon kritiserat. Så dåligt påläst och insatt i diplomati får man inte vara som utrikesminister. Sverige har än en gång markerat sig  som ett anti-islamistiskt land inför den islamistiska världen - först konstnären Lars Vilks och nu landets utrikesminister. Hoppas verkligen att de fundamentalistiska grupperna inom Islam ser mellan fingrarna.
Kan inte hjälpa det, men jag tror att Margots agenda helt själviskt har varit att "pissa in revir" som den store Palmes efterträdare.


G.O.M.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar