tisdag 6 januari 2015

Vinter vid bopåle 2


Efter en julafton med julfirande hos äldsta sonen med hans familj, barnbarn och svärföräldrar samt min yngsta son åkte vi, livsledsagarinnan och jag, till Bopåle 2 för att ta det lite lugnt och kontrollera hur huset klarade kylan.
När vi kom dit var det 26 minus ute och 5 plus på insidan av huset. Efter en timmes eldande hade vi 18 grader plus i köket och vi kunde börja ta av oss.
Men det var fortfarande kallt eftersom kylan satt i väggarna. Det tog tre dagar av intensivt eldande för att få upp värmen till över 20 grader. Därefter räckte det med något vedträ varannan timme för att hålla en skön temperatur i huset. Ute var det kallt och grått - solen visade sig mellan 11 och 15. Det var avstressande efter all julstress. Till och med katterna tyckte det var bäst att ligga inne och ta igen sig.
Ta igen sig behövde jag efter de senaste politiska händelserna. Decemberavtalet kommer att gå till historien som spiken i kistan för demokratin. Det säger att det parti som fått flest röster ska ha fritt fram för sin budget och beslut inom vissa områden. Övriga partier ska lägga ner sina röster.....!!! Vilka bisarra konsekvenser det kan medföra. Tänk er att Fi samt några fler småpartier kommer över 4% regeln och därmed kommer in i riksdagen, säg att vi har 10 partier invalda. Tänk er sedan vidare att det blir väldigt jämnt mellan alla partierna  alla ligger där mellan 5 och 10 % vardera - men ett lyckas få 11%. Då ska det partiet regera Sverige, dvs även över de 89% av Sveriges befolkning som inte röstat på dom - är det demokrati...? Puuuuh..... - jag tror jag åker tillbaka till lugnet vid Bopåle 2.
G.O.M.

Sista dagen hade temperaturen svängt så snön sjunkit samman på åkrarna som låg i solenInga kommentarer:

Skicka en kommentar