söndag 5 oktober 2014

Åååååååååååååååååååååååååååå - dessa politiker eller vad de nu är....??!!

Passa dig, det här inlägget blev långt, kanske alltför långt. Men jag kunde inte sluta när jag kom igång.


Bild från http://www.cravebits.com/candy-
bars-part-2/
Kommer ni ihåg Toblerone-affären som inträffade  i mitten på 90-talet? Mona Sahlin blev påkommen med att ha använt sitt tjänstekreditkort för privata affärer - däribland två Toblerone. Förundersökningen lades ned eftersom inget kunde bevisas men Mona avgick från posten som vice statsminister. Helt rätt och riktigt tycker jag som den "grumpy old man" jag är. Ska man leda Sverige, vara en av de som svenska folket utsett till sina företrädare ska man vara hederlig, oklanderlig, pålitlig och framstå som ett gott exempel som samhällsmedborgare. Då ska man vara laglydig, inte vara en egotrippad individ som tar osedda tillfällen för att för egen del sko sig på andras bekostnad, ljuga för att framstå vara bättre än i verkligheten, se sig som bättre än sina medmänniskor etc etc. De bör dessutom vara förankrade i verkligheten och inte leva i en egen fantasivärld.
Från http://mariaroos.bloggsida.se/blogginlagg/
akta-eller-falsk-van
Vad finns då att säga om Löfvens regeringsrepresentanter:
Var ska man börja...!!
Övergripande verkar det som tillgången på för Löfven tänkbara representanter är liten och de som finns verkar inte precis tillhöra Sveriges hjärntrust, om man så säger.... . Kompetens verkar inte vara ledordet för dagen. 
Fem av de sex personer ur miljöpartiet som föreslagits har testat och använt narkotika, främst cannabis och hasch. Däribland nummer ett och vice statsminister Åsa Romson. 

Sedan har vi några, både (S) och (MP) som brutit mot svensk lag, däribland Anders Ygeman (S) som ska vara inrikesminister och svara för polisväsendet. 


Helene Hellmark Knutsson (S) har åkt omkring med, och nyttjat, ett parkeringstillstånd för handikappade, trots att hon inte var eller är rörelsehindrad - dessutom har hon arbetat "svart".
Alic Bah (MP sedan 3 dagar tillbaka) kultur och demokratiminister och Sver Erik Bucht (S) blivande landsbygdsminister har bägge blivit av med körkortet beroende på fortkörning.
Bild från http://www.apg29.nu/index.php?artid=15922
Anna Johansson (S) infrastrukturminister har struntat i TV-licensen, har betalningsanmärkning och var den som attesterade Bertil Ringnäs (Vd:n för det kommunala bostadsbolaget i Göteborg) krognota som egentligen var ett svart damplagg i storlek 40, vilket framgick av kvittot.
Sedan har vi Ardalan Shekarabi (S) som flyttade pengar från en intern SSU-fond till sin egen personvalskampanj och användes enligt kvitton till taxiresor, alkohol och kontantuttag. Men tack vare sin kampanj är han nu civilminister...!!
Annika Strandhäll (S) visade sitt goda omdöme som ordförande för fackförbundet SKTF vid deras namnbyte till Vision, genom att använda 4 miljoner av medlemmarnas pengar till en fest för 800 personer i Stadshuset. Yeaaaah hennes omdöme litar vi på - henne vill vi ha, framför allt på tjänsten som socialförsäkringsminister. Om inte annat så kanske hon kan visa förståelse för dem som utnyttjar systemet på svenska folkets bekostnad.
Sedan undrar vän av ordning - eller rättare sagt grumpy old man - varför Helene Hellmark Knutsson som blir forskningsminister inte har någon akademisk erfarenhet - när det nu är så viktigt med sådan enligt Löfven. I detta fallet, med tanke på arbetsuppgifterna, vore det kanske inte helt fel. Ett utdrag från Stockholms universitet visar att hon under sin studietid där bara avslutade en grundkurs i historia, motsvarande en termins heltidsstudier. Utöver det har hon gått delar av flera fristående kurser, totalt ytterligare 60 högskolepoäng, motsvarande ytterligare ett års heltidsstudier.
Vår folkhälsa, sjukvård och idrottsminister blir  Gabriel Wikström (S), 29 år. Hans huvudsakliga merit är att han varit ordförande i Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) och suttit i Västerås kommunfullmäktige något år. Jahaaaaa……, men vad är hans kompetens specifikt för ministerposten. Jag menar….., det är ju inte vilken ministertjänst som helst. G.O.M. inbillar sig att det i alla fall krävs några färdigheter för att lösa sjukvårdens problem.
Bold från http://blogg.allehanda.se/peterhallander/page/3/
Sedan har vi Miljöpartiets andra språkrör, Gustav Fridolin (MP), utbildningsminister har avlagt en kandidatexamen (fil.kand.) vid Stockholms universitets institution för orientaliska språk samt en yrkesexamen som folkhögskolelärare vid Linköpings universitet. Sedan 2007 har han arbetat som folkhögskollärare i historia och samhällskunskap. En yrkesexamen som folkhögskolelärare är på 60 högskolepoäng, det vill säga c:a 40 veckors studier (1 år) efter att ha tagit 180 hp i adekvata ämnen (120 veckor ~ 3 år) eller 3/5 års erfarenhet av utbildning på folkhögskola eller motsvarande. Jag, grumpy old man, ifrågasätter om detta kan motsvara lärarutbildningen inom lärarprogrammet. Vad jag förstår, men jag kan ha fel, men tolkar jag skolverkets regler för behörighet rätt så har han inte behörighet varken för låg-, mellan-, högstadie eller gymnasie och det gör mig lite fundersam över hur väl lämpad han är att ta tag i den svenska skolan som verkligen befinner sig i ett bottenläge. Jag fattar inte överhuvudtaget varför politikerna ska lägga sig i pedagogiken, betygen och lärarrollen. Vore det inte bättre att som i Finland, överlåta detta på de pedagogiska experterna istället för att var och vartannat år experimentera med våra svenska ungdomar.
Bild från http://everykindapeople.
blogspot.se/2010_08_01_archive.html
Till det mer humoristiska hör den till minister för strategi och framtidsfrågor, tillika Löfvens högra hand utsedde Kristina Perssons bakgrund. Förutom att hon nyttjat svart städhjälp så har hon blivit ihjälslagen på 1300-talet, varit torpare i Finland under 1800-talet och dessutom, vilket kanske kan vara henne till nytta när hon nu ska vara Löfvens ersättare, var hon man under tidigt 1900-tal. Vadan detta - jo hon har under djupmeditation kommit i kontakt med sina tidigare liv. Hon införde under sin tid som landshövding i Jämtland arbetslöshetsprojektet "Tankekraft" - där det bl.a. ingick att de arbetslösa med tankens kraft skulle få en gardinring att pendla...!! När hon valdes in i riksbanken så var fyra av 11 styrelsemedlemmar emot detta, delvis beroende på att hon saknade kompetens. Detta bemötte hon med -""Jag har bred erfarenhet från den reala ekonomin där man producerar, konsumerar, uppfinner, älskar och dör. Det är trots allt detta som är det viktiga, det som ska stå i fokus", säger hon.". Det ni....., det är inte illa, det väger väl upp alla krav i övrigt på kompetens och visar på hennes goda omdöme.
Hon verkar som klippt och skuren att vara Löfvens högra hand och vara med och styra Sverige. Det man kan ifrågasätta är att hon verkar mer inne på passerade historiska händelser än framtidsfrågor. Men vi känner fullt förtroende för henne, inte sant. Känner Löfven sig osäker i någon fråga kan de ju tillsammans ta sig en seans.
 Kul att kulturministeriet ska införa Disneyklubben.
Bild från http://sv.kalleankasverige.wikia.com/wiki/
Mimmi_Pigg

Kompetens kan inte skada även om Löfvens urval av riksdagsledamöter kan tyda på motsatsen. Personligen tycker jag urvalet väl speglar min tilltro till politiker – kompetens obefintlig – sitter och kostar skattebetalarnas medel. Ibland känns det som vi skulle vara bättre lottade om vi hade en klok diktator istället för demokrati. Men visst ja, då skulle arbetslösheten öka betydligt beroende på alla friställda politiker och hur skulle man hitta nya arbeten åt dem med deras brist på arbets-, livs- och studieerfarenhet.


Uppgifterna  i bloggen om de enskilda riksdagsledamöterna kommer bl.a. från David Baas, Karl-Johan Karlsson,  Hanna Jakobson, Rebecka Martikainen, Annie Reuterskiöld artiklar i Expressen av den 4 oktober 2014.

Puuuuuuuh.......!
G.O.M.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar