söndag 29 juni 2014

We meet again....... .

Fredagen den 13 Juni klockan 1300 var jag bjuden på lunch till Juliannie i Bålsta, tillsammans med hela min f.d. personalstyrka inklusive den redan pensionerade Magica. Alla kunde tyvärr inte komma, men Ny-tjifen, Lill-Anders, Ny-Eva, Ordning-och-Reda-1 och Ordning-och-Reda-2 var där. Juliannies livsledsagare var också där och visade upp sina tavlor. Han började måla när han en gång var sjukskriven. Fann ett nöje i det och fortsatte av bara farten. Fick sälja några tavlor och började måla ännu mer. Och nu har han utställningar i Italien, Västerås, Stockholm och ska ha i New York, Dubai mm. Vad säger man, helt otroligt men inte oväntat. Redan på de första alstren syntes det att han hittat en egen stil som han trivs med och är ensam om. Är du nyfiken så kan du se hans konst här. Ett tips, passa på och köp nu medan han fortfarande håller sig till för oss vanliga dödliga rimliga priser.

Meda vi alla satt och tjattrade gamla minnen och arbete så undfägnades vi grillade kyckling- och grönsaksspett, och som efterrätt - chokladkladdkaka med grädde och inlagda körsbär - sanslöst gott.

Samtalsämnena varierade oerhört från arbetsplatsens problem till att dagens toaletter inte är skapta för män.
Andra ämnen som avhandlades var "Casanova på jobbet", dödsfall under senaste åren (också på jobbet), årets trädgårdsodlingar (där det framkom att "Ny-Eva" avlivat samtliga årets tomat- och chili-plantor), fyrhjulingar, konst, mat och dryck.
Måste erkänna att det jag mest saknar från mitt gamla jobb är kontakten med dessa fantastiska personligheter som mina gamla arbetskamrater utgör - alla är de färgstarka och alla har de var
och en något som tillför mig nått positivt. Tack - Juliannie och Bålsta-Zorn som stod för bjudningen, en ros till er.

G.O.M.

PS
Denna tror jag är bra - en modern
variant med "lång" skål
Bilden från http://www.dubbletten.nu/
Det där med toaletter för män - den diskussionen uppkom till följd av den så vanliga kvinnliga kommentaren "varför kan inte män sitta på toaletten", vad som orsakade den kommentaren minns jag inte. Skratta inte nu, men faktum är att de flesta toaletter inte är konstruerade för sittande män. Eller också kan man se det så att vi män är felkonstruerade - vi har liksom en väsentlig del riktat framåt och de flesta toaletter är för korta för att man sittande och med bibehållen hygien ska kunna uträtta behov 1. Det kräver ett resolut tag i, och förskjutande av kroppsdel nedåt, bakåt. Näää.., toaletterna skulle vara längre "framåt" så fungerade det mycket bättre och vi skulle se fler sittande män. Sådana toaletter fanns förr under 50-talet men har försvunnit ur marknaden, av för mig okänd anledning.
Toalettsits som kan underlätta.
Bilden från: http://lotten.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar