söndag 15 juni 2014

Hallå, hallååååå, finns det någon där.........!


Boko Harams ledare Abubakar Shekau
Bilden från http://www.nbcnews.com/
Har de senaste dagarna känt av lite "skrivklåda" (OBS S k r i v k l å d a inte skrevklåda eller skinklåda). Får se hur länge det varar. Efter senaste inlägget tappade jag skrivlusten totalt - haft alldeles för fullt upp med så mycket annat som jag kommer att informera er om i kommande inlägg. Jag är fortfarande "Grumpy" och om jag fortsätter skriva kommer det att vara samma gnölande som förut.
Det senaste är att jag begriper mig inte på världen och människorna...!!
Isis ledare Abu Bakr al-Baghdadi och hans
soldater - Bild från SVD 
Jag tror mänskligheten totalt snurrat till det, naturligtvis inte alla, men många. USA, Ryssland, Kina, drar igång oroshärdar var och en på sitt håll, och som vanligt handlar det för dem till syvende och sist om naturresurser, ffa olja och mineraler. I Afrika och Mellanöstern är det fullt slagsmål mellan olika religioner - religioner som i sina grundpelare samtliga har kärleksbudskap och tolerans som tungt vägande budskap. Men det verkar inte spela någon roll för de som anser sig ha den enda rätta läran oavsett om man tillhör Islam, Buddhism, Hinduism, Katolik eller den kristna/lutherska tron. Man ger sig på helt oskyldiga som t.ex. Boko Haram i Nigeria som kidnappar 200 skolflickor och tvingar dem att konvertera till islam och att ingå äktenskap. Hur kan man tänka i dom banorna....!! Det är så infantilt och totalt i brist på empati att man undrar om dom lider av något förståndshandikapp. Och i Irak där vi har ISIS (Islamiska Staten Irak och Levanten) som vill bilda en enda fundamentalistisk Islam-stat av Syrien och Irak och inte väjer för att på vägen störta regimer, ta land med våld och döda på vägen dit. Hur kan en religions gud säga att det är rätt att ta makten i egna händer på det sättet och sprida tron med våld, påbud, hot och bestraffningar. Nu tycker säkert någon att USA gjorde ju detsamma men för att skydda sina oljeintressen. Visst, det är sant, och det är lika illa det, men det gör det inte mindre fruktansvärt när det upprepas i en guds namn. Jag skulle ALDRIG ta mig an en gud som tillåter detta, ALDRIG, det har motsatt effekt för mig. Jag skulle se ner på en sådan gud - och jag tror aldrig på att de har varken Allahs, Guds, Jehovas, Buddhas eller Odens stöd.


Våldtäkter i Indien Bild från - http://www.exponerat.net
/ny-valdtakt-pa-en-18-arig-kvinnlig-volontar-i-indien/
I Indien våldtar och dödar man kvinnor, och myndigheterna verkar inte agera mer än halvhjärtat. Ånyo hur tänker dom som gör detta. Man kan tro att det går en epidemi av ett virus över världen som ger hjärnskador så att vissa tappar förstånd och empati och därmed kan vara i stånd till sådana handlingar.

Det värsta är att bristen på empati verkar ha spridit sig ner på individplanet och blivit mer generell. Alla anser sig ha rätt till det de önskar, helst utan att anstränga sig. Får man inte höga betyg i skolan på grund av dåliga insatser så kan man hota till sig dem. Varför ska han ha och inte jag, Jag tar det eftersom han kan köpa nytt och han har det säkert försäkrat. Ser du ner på mig eller säger emot mig så slår jag dig på käften. Det har gått så långt så vi ger inte till tiggare för vi vet inte om de verkligen är fattiga eller
Bild fråmn :http://www.hsb.se/norr/heden/rastning-av-hund-
och-katt
försöker lura oss. Hurra - vilken härlig värld - undrar när motreaktionen kommer? Eller också tar djuren över.


G.O.M.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar