fredag 15 februari 2013

Varg ska jagas...!!!!!!!I´m back....... Nu är jag grinig igen, hurrrraaaaaaaa........!! Kolla in rubriken, härligt, äntligen. Jag har varit alldeles för snäll allt för länge.

Varför denna rubrik. Jo - ni som har följt mig vet att min uppfattning är att varg måste jagas för att inse att människan är farlig. Gör vi inte det kommer den snart att komma tätt inpå oss och det är en tidsfråga innan något barn på väg till skolan blir vargmat. Klart vi ska ha varg, men vi måste jaga den, och det måste vara ett lagom antal. Oj, vad ni tycker jag överdriver...., inte sant? Nej , det gör jag inte. Det finns inget djurslag som föds med en medfödd respekt för människan. Det tillägnar den sig under sin levnad både av erfarenhet och av sina "föräldrar". Så är det för alla djur. De som vi "tillåter" vara ifred och nära oss betraktar oss som en födokälla, jämför soptunnebjörnarna i Älvdalen, under-grunden-grävlingarna i Roslagen med flera. Jag hittade ett fantastiskt exempel i husorganets , DNs, nätupplaga av den 10 februari. Rubriken lyder ´En fyra veckor gammal bebis fick ett finger avbitet av en räv i London´. En familj i sydöstra London hade en bakdörr öppen.

Bild från: http://dagenskommentar.wordpress.com/
2012/06/17/jagareforbundet-rovgirigare-an-vargen/
En räv smet in gick upp på övervåningen, drog en bebis ur dess säng, Släpade den nedför trappan, bet av ett finger. Då började bebisen skrika och modern kom. När hon kom fram hade räven barnets hand inne i munnen och tuggade. Modern fick sparka på räven för att den skulle släppa och försvinna. Och detta var en räv, ett djurslag som inte har kapacitet att hota människan så som en varg har. Problemet i London är att det finns 1000-tals rävar som flyttat närmre maten, dvs intill människan. Orsaken är naturligtvis att det inte finns någon som håller efter dom. Räven har fått samma status som vargen har här. ´Den var här förre människan´. ´Lite räv ska vi väl kunna stå ut med, dom gör ju ingen skada utan håller bara efter andra djur´. ´Vi måste ha minst 10000 annars får vi genetiska defekter ´. ´Oooooh vad vackra dom är´.
Hur det gick med barnet - jo, efter en lång operation lyckades de få tillbaka fingret och förhoppningsvis blev det inga större men. Så det var det väl värt för att ha lite vilda djur inpå sig, inte sant...... eller......?
G.O.M.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar