fredag 6 september 2013

Lugn & ro.....

Äntligen.....!!!
Inget som ligger över mig direkt, inget som jag absolut måste göra de närmaste dagarna.....!! Inget som blir till kaos om jag inte kommer ihåg att göra det.....!

Sista tiden har varit lite småhäftig. Först hade jag ett gäng Koreaner på besök under en vecka. Ni som följt min blogg vet att jag i våras besökte sydkorea på uppdrag av EU för att titta på deras smittskydd inom vattenbruket. Fick väldigt fin kontakt med dem och nu återgäldade de besöket för att se hur vi gör i det här sammanhanget. Jättetrevliga människor, och vi hade hur trevligt som helst. Men det är alltid mycket arbete med ett sådant här besök. Att tala engelska och försöka förstå varandra hela tiden  tar också på krafterna. Allt ska tidspassas och man ska se till att de får det de vill ha. Dessutom ska man försöka hinna med sitt ordinarie jobb - det blev 7 - 21 sju dagar. Men det var det värt, rarare människor får man leta efter - faktum är att jag saknar dom lite (vilket är mer än man kan säga att man gör om vissa av sina egna landsmän..).
Sedan har jag tillbringat en vecka på konferens i Tammerfors (Tampere). En stad som jag tror är trevlig att bo i men kanske inte så mycket för turisten. Det var som konferenser brukar vara - stort, mycket information och ett fåtal guldkorn. Den stora behållningen ligger ofta i att träffa gamla bekanta och lära känna nya kollegor. Jag var där tillsammans med Julliannie, Akvaristen, Efterträderskan och Alltidentuiastisk. Veckan var särskilt bra tack vare att jag hade dem att tillbringa fritiden med. Men det är tröttande att hela tiden konversera på ett annat språk, att förstå det som sägs, vara alert och trevlig osv.........!
Med andra ord skönt att komma hem till livsledsagarinnan och katterna OCH VARA LEDIG I 5 DAGAR.....! Fast jag vet att jag kommer att få arbeta desto intensivare når jag återvänder till skrivbordet. Som min yngste som brukar säga "Buuuuhuuuuuu, gnäll på om det känns bättre.....!".

När jag kom hem hittade jag en annons på en fyrhjuling med plog och vagn till ett bra pris - så nu ska jag övertala livsledsagarinnan att vi absolut behöver den. Typiskt män....! Får ta till argument som att den underlättar mitt arbete, intjänad på ett par år, perfekt för att dra upp stubbar inför rosenplantering, avlastar mina leder osv - känner du igen resonemanget Juliannie..?
Måste också börja planera en kinaresa som ska ske under våren tillsammans med min yngste son och en kvinnlig kamrat till honom. Hon är skittrevlig, den bästa av hans kvinnliga vänner.


G.O.M.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar