tisdag 24 november 2015

Det var ett tag sedan....!

Har haft lite datatrassel, eller snarare bredbandstrassel. Helt plötsligt började datorn ladda hem en massa Gb - så kontot tog slut. Har nu fått köpa till extra för att klara räkningar, e-post och dylikt. Det har gjort att jag snålat ned bitsen. Men nu i slutet på månaden känns det som jag kan återgå till mer normalt internetleverne. Orsaken till problemet var en kartuppdatering till min Garmin GPS som på något sätt hängde sig och upprepade nedladdningen av en karta på över 7 Gb gång på gång- Har talat med Garmin men de ställer sig helt kalla och hävdar att sådant inte ska kunna hända. Har alltid haft en känsla av att deras tekniska backup mest är ord på ett papper. Bra prylar men dålig service…., tyvärr.
Det har hänt mycket sedan sist – attentatet i Paris, terroristjakt i Bryssel och i Sverige.
Stefan Löfvens kommentar angående risken för terroristdåd i Sverige –” Sverige har varit naiva…”. Vilket avancerat glidande på sanningen – naiva har väl han och regeringen varit. Riskerna med en okontrollerad invandring har väl varit uppenbara för de flesta av oss. Ingen kontroll av pass eller person under lång tid. Det är väl självklart att det inbjuder presumtiva terrorister att ta chansen att komma in. Övriga partier började varna långt innan regeringen vaknade till och införde någon form av kontroll. De första att varna och förutse konsekvenserna var SD, så här i efterhand kan man ju faktiskt ge dom rätt i det mesta som inträffat. Både vad gäller mängden flyktingar, konsekvenserna för invandrarverket och för svensk ekonomi. Sedan kan man tycka vad man vill om det partiet. Vi får väl se om de får rätt i konsekvenserna för gemene man, med en redan nedrustad sjukvård och en arbetslöshet och skolresultat i fritt fall. Jag kan konstatera att de långt innan Sveriges migrationsminister började tala om att vi drastiskt måste minska inflödet av flyktingar till Sverige, förde upp det på agendan. Dessutom försökte göra något åt det genom att informera om de förhållanden som möter flyktingar till Sverige – tält, arbetslöshet osv. Det är lite märkligt att regeringen inte tar med SD i de partiövergripande diskussionerna med tanke på att SD  hittills haft rätt i sina förutsägelser – dessutom att de hade cirka 15% röster i senaste valet (dvs betydligt mer än miljöpartiet som utgör en del av regeringen). Motiveringen att de står för nazistiska värderingar klingar lika märkligt som att i dagsläget hävda att vänsterpartiet är Stalinistiskt. Intressant att se att både Kristdemokraterna och Moderaterna har tagit upp och för fram ett antal av SD:s synpunkter.
På något sätt har demokratin satts ur spel beroende på att politikerna verkar anse sig ha tolkningsföreträde för hur svenska folket ska tycka.
Vi får väl se hur det slutar…, vore väl vettigt om Löfven ändrar sitt uttalande till –” Regeringenspartierna har varit naiva…”.- men det är väl för mycket begärt i dessa tider… då det är viktigare att pissa in revir än att arbeta över partigränserna..!
Sedan SÄPO:s terroristjakt med ett slut där det visar sig att personen  i fråga inte är någon terrorist och dessutom enkelt kan lokaliseras genom att kontrollera telefonnumret och namnet på Google - strålande - men inte förvånande om man lyssnat på L G W Persson och Jan Guillous synpunkter på myndigheten ifråga.

G.O.M.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar