Bild från http://www.widescreen-wallpapers.de/wallpaper-so-brav-wie-ein-lamm,3305,1.html |
Grisar skållas i 70 gradigt vatten direkt efter avlivning och avblodning. Jag såg grisar, dåligt avblodade, hoppa ur skållkaret. Skrikande av smärta och rädsla, och i full panik försöka ta sig ut ur lokalen. Det slutade med att de infångades och fick halsen avskuren. Detta upprepades två gånger innan dom bytte ut mannen i avblodningen.
Kycklingarna har det inte bättre - de kommer till slakteriet hängs upp i fötter i ett löpande band, som för dom över en kniv som skär halsen av dom. De hinner säkert uppleva en massa innan livet tar slut.
Till allt detta kommer också dessa för-annade transporter - tätt packade så djuren står på varandra - under i värsta fall många timmar. Det är vedevärdigt. Jag har själv sett och anmält transporter som ställ släpet i solen på en parkeringsplats för att med motordelen åka och hämta nya djur. Stackarna i det allt varmare släpet var döden nära av värmeslag. Sedan när de kommer till slakteriet så ska de stallas in i en främmande miljö med främmande djur och främmande lukter.
Jag har alltid hävdat att dödandet är inte det värsta - det är vägen dit!!!!!
Bild från: http://www.lchf.se/Bloggar/Blogg/tabid /83/EntryId/8804/Orsakar-korv-och-leverpastej-cancer.aspx |
Hur kan ni tro att detta ska kunna skötas djurskyddsmässigt. Det är en industri där de levande djuren ska passas in som råvara och ska ligga till grund för en ekonomisk vinst. Många anställda gör sitt yttersta för att det ändå ska vara så bra som möjligt. Andra har tröttnat på sitt arbete och ser djuren som en plåga. Och du kära konsument du vill inte tro att det är så illa som du egentligen vet att det är, för då kan du inte äta din falukorv med gott samvete. Och dessutom skickar du signalen till industrin att det ska vara så billigt som möjligt annars köper du importerade varor. Nä, vakna upp, ät gärna kött men tro inte att det kommer från någon Sörgården och betala det lilla extra som behövs för att göra djurens tillvaro drägligare. Och sluta vara så förbannat enfaldiga när det gäller var kött kommer ifrån - eller tror ni även på storken
Tacka vet jag jakt, djuret lever i frihet, är vant att vara på sin vakt och springa från räv och svampplockare, och döden kommer direkt utan slaktgång och blodlukt. Det är djurskydd jämfört med vår svenska animalieproduktion, fisk inkluderat. Och då ska ni veta att Sverige nog har det bästa djurskyddet och att det blir sämre och sämre ju närmre ekvatorn vi kommer.
G.O.M.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar