Så här känner jag mig. Det är inte en av mina katter utan en bild jag lånat från http://liftarna.wordpress.com/2011/05/06/en-slo-dag/ |
Som sagt, vet inte vad jag ska skriva om och vad passar då bättre än ett recept. Inte vilket recept som helst utan ett av mina favoriter från när vi var i Kina. Kycklingvingar med Hoisin sås.
Hoisin sås smakar Kina, men varierar från ställe till ställe. Det sägs att såsen kommer från Guangdong och att den spred sig med kantonesiska immigranter till andra regioner. Hoisin sås är mycket lik såsen som används i Pekinganka. Hoisin som ord betyder skaldjur men ingen vet varför eftersom såsen inte innehåller skaldjur. Den görs på sojabönor och ris, vete och sötpotatis. Smaken kommer från socker, vinäger, vitlök och röd peppar.
För att tillaga kycklingvingar a la Hoisin. behöver du:
10-15 kyckling vingar
Marinad:
4 msk. Hoisin sås
Ungefär lika mycket ljummet vatten
2 finhackade vitlöksklyftor
Ungefär samma mängs skivad ingefära
1 gul lök, finhackad
Sesamfrön för garnering
Tillagning: Börja med att blanda Hoisin sås, vatten, vitlök, ingefära och lök.
Häll i kyckling vingarna och se till att det kommer marinad över dem. Låt stå i kylen i cirka 30 minuter.
Värm ugnen till 180 grader. Lägg vingarna på en plåt med bakpapper på. Se till att de inte ligger för nära varandra.
Sätt in plåten med kyckling vingarna i ugnen i cirka 20 minuter. Om det blev marinad över kan du hälla det över vingarna i ugnen. Kasta bort överbliven marinad då den innehåller vätska från rå kyckling.
Vingarna är färdiga då köttet släpper från benen och ingen ljusrosa vätska kommer ut ur dem.
Garnera med sesamfrön och lök. Servera dem varma. Njut!
Här nedan kan du se en video över hur man tillagar rätten
G.O.M.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar